Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2009 19:52 - Националнатa Организация на Евреите в Канада гласува за бойкот на Израел
Автор: irshad Категория: Политика   
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.06.2009 20:45


National Canadian Jewish organization votes to boycott Israel
Press release, Independent Jewish Voices, 18 юни 2009

Миналия уикенд, на своята Първа Годишна Обща Среща, Independent Jewish Voices (Канада) гласува за присъединяване към разращващата се мждународна кампания за подкрепа на Палестинския призив за бойкот, отнемане на правата и санкции (BDS) срещу Израел. Посредством това решение, IJV се превърна в първата национална еврейска организация в света, която го подкрепи. Прикрепената резолюция гласи, че IJV ще «Подкрепя Палестинския призив за кампания на бойкот, отнемане на правата и санкции, докато Израел не се съгласи да признае правото на Палестинския народ на собствена защита и да се подчини на изискванията на международните закони, включително за правото на Палестинските бежанци да се завърнат в домовете и земите си, гарантирано от резоцията на ООН 194».

 

 «Independent Jewish Voices трябваше да гласува участие в международната кампания за бойкот, защото така ние ставаме солидарни с Палестинския народ и подкрепяме техните права за самозащита», каза Diana Ralf, съпредседател на IJV. «Призоваваме Канадския Департамент и всички Членове на Парламента да предприемат незабавни санкции срещу Израел».


«Настъпи времето, когато хората по целия свят трябва да надигнат глас за промяна в Израел/Палестина, както направихме за Южна Африка», каза Fabienne Presentey, член на Управителния Съвет на IJV. «Срещу тази несправедливост всички трябва да се издигнат глас».

Резолюцията, която получи подкрепата на повече от 95% от гласуващите делегати, призовава също Канадското правителство за: «1. Прекратяване на едностранната и безкритична подкрепа за Израел и 2. изискване от Израел за спазване на международние закони».

Международния призив за BDS стартира от 170 цивилни Палестински организации и прерастна в глобално движение, по модел на международната кампания, която успешно прекрати апартейда в Южна Африка. Много видни организации от цял свят се присъединиха към BDS кампанията, включително Конгреса на Южноафриканские профсъюзи (COSATU), UNISON (UK), Съюза на транспортните и общи работници (TGWU) (UK), Канадския съюз на пощенските служители CUPW), Канадския съюз на държавните (CUPE), шест търговски организации от Норвегия, Ирландски Конгрес на Синдикатите, Шотландския синдикален Конгрес, Intersindical Alternativa de Catallunya

Independent Jewish Voices е организация със седалища във Ванкувър, Уинипег, Торонто, Хамилтън, Отава, Монреал, Халифакс.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: irshad
Категория: Лични дневници
Прочетен: 382865
Постинги: 125
Коментари: 63
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930