Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2009 19:15 - Viva Palestina, конвой
Автор: irshad Категория: Новини   
Прочетен: 1091 Коментари: 0 Гласове:
0



Viva Palestina
Великобритания
Конвой
Update 

Здравейте всички, 

 

Маршрут на конвоя 

 

Един от най-често задаваните въпроси към нас беше колко време ще отнеме този конвой. 

 

Този път пътуването - през Европа, Сирия и Йордания, преди преминаване към Египет - определено ще бъде по-кратък от предишния. Знаете ли, че Газа е всъщност само на 2225 мили по права линия от Лондон? Разбира се, пътища и фериботи, означава, че реалното разстояние, което ще пропътуваме, ще бъде различно - по-скоро 3000 мили. Това е още по-малко от последния конвой

 

Колко време ще отнеме? 

Конвоя ще отнеме около 3 седмици от начало до край. Това ще включва престоя в Газа.

 

Имаме много точна представа за това колко реално мили ще сме в състояние да покриваме всеки ден, къде ще се зарежда гориво и ще се спира, защото имаме двама водачи на конвоя - Джон Хърсън от Ирландия и Реза Юнис от Бирмингам - те ще направят подобно пробно пътуване по-късно този месец.

Формуляр за кандидатстване в конвоя

Скоро ще разпространим апликационна форма за кандидатстване в конвоя! В САЩ това е сторено вече, ние ще го предоставим като онлайн формуляр в сайта. За нас ще това бъде много по-просто за обработка, отколкото безпорядъка на писмени форми, както беше последния път. Абсолютно задължително е всички, които идват в конвоя да попълнят този формуляр, и да се съгласят с Кодекса за поведение, което включва и ангажимент за присъствие на обучението преди конвой. Ще се проведе някъде из Великобритания, ще бъдат разпространени няколко дати предварително, така че да има достатъчно възможности за всички.

Всеки ще бъде помолен за малка такса, за да се помогне гладкото преминаване на това начинание и да се покаже, че молбата е сериозен ангажимент за участие. Ако по някаква причина не можем да Ви включим в конвоя, поради проблеми, свързани с визите, безопасността, или невъзможност за присъствие на обучение, например), таксата ще бъде счетена като дарение за конвоя.

Вашите данни ще бъдат прехвърлени към най-близката регионална група, ще се свържем с вас по отношение на обучителната сесия, след което данните ви ще станат достъпни.

Превозни средства и помощи

 

Вероятно и се надяваме, че няма и този път само медицинско оборудване да бъде разрешено да премине през границата. Ние ще се натискате това да се промени и да се позволи други неща, като играчки, компютри и строителна техника, да бъдат доставени, но медицинското и санитарно оборудване ще остане приоритет и ви молим да се съсредоточите върху събирането на тези неща.

 

За тази цел най-полезните средства остават линейки - включително, ако е възможно най-малко такива с четири двигателни колела - а също и микробуси, подходящи за употреба като линейки при леки произшествия и/или училищни автобуси например.

 

Бихме желали да има хладилни превози (за предпочитане ван размер или подобни), за да се даде възможност за транспортиране на някои от медицинските консумативи, които трябва да се държат охладени.


Друго предложение е, че ние може да вземем един или два микробуса за риба и чипс (или подобни): това не само ще помогнат за привличане на публичност, но бихме могли да ги използваме при готвене на храна за нас по време на пътуването! На практика те ще бъдат възможен бизнес в Газа.

 

Коопериране

 

Надяваме се, че много скоро нашия сайт ще започне отново да работи и ще можете да намерите списък с организации, които биха могли да бъдат кооперирани. Не се ограниченичавайте само до училища и болници – ще бъде чудесно да се видят фирми за дребен бизнеси.

Например, само една снимка на British kebab shop вътре в Газа, е напомняне на клиентите, че хората ги е грижа. И, разбира се, във Великобритания е начин за привличане на вниманието на все повече и повече членове на обществото.

Niamh Moloughney
Irish Free Gaza Coordinator
niamh@freegaza.org
091 472279/085 7747257





Тагове:   милосърдие,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: irshad
Категория: Лични дневници
Прочетен: 380783
Постинги: 125
Коментари: 63
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031