Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2009 10:35 - Broken Arms/ Mr Pity
Автор: irshad Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1822 Коментари: 5 Гласове:
1



Broken Arms  е посветен на децата от Газа.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. watchtowerman - Член първи от Хартата на Палестинската организация
02.08.2009 11:53
гласи, че тя е създадена за да се бори за унищожаването на държавата Израел. Бихте ли ми казали, с какви средства и методи, Вашата Палестинска организация, която защитавате чрез съдържанието в блога си, е осъществявала и осъществява за постигане на това свое НАЙ-ГЛАВНО намерение – унищожаването на държавата Израел?!
цитирай
2. irshad - ...
02.08.2009 12:20
Аз мислех, че е доста ясно, но явно не е. Затова го заявявам.
Аз не членувам в никоя политическа организация.
Занимавам се със защита на човешките права и с борбата срещу нарушаването им.
Против действията на "държавата" Израел съм.
Против манипулирането на общественото съзнание от тяхна страна съм.
Против предоставянето на едностранчива информация за ставащото там съм.
Против съм срещу доста неща от тяхна страна съм.
Моето против е обусловано от историческа гледна точка, както и от сегашните действия и противоречия.
Съжалявам, че не мога да отговоря на въпроса ви.
цитирай
3. watchtowerman - Ами че
02.08.2009 18:34
член 1-ви от Хартата на Палестинската организация е ЯВНО нарушение на човешките права! При това положение, ако НАИСТИНА се занимавате със защита на човешките права, би трябвало да осъдите и Палестинската организация, поне заради стотиците терористични атаки извършени през миналия век в Европа, при което са загинали и ранени хиляди обикновени европейски граждани, не израелци или евреи?! Но не виждам да го осъществявате! Напротив заели сте страна! По този начин Вие самата нарушавате онези права, за които казвате, че се борите. Защото за Вас и приятелите Ви човешките права не се отнасят за евреите...
цитирай
4. irshad - ...
02.08.2009 19:19
Не е вярно това, аз смятам, че ВИЕ гледате еднострнчиво на "фактите" (ненапразно ги поставям в кавички) и прилагате двоен стандарт.
Палестиците не са влязли в държавата Израел.
Евреите са влязли в държавата ПАлестина. Независимо от това, че след решението на Великите сили е издадена и конвенция на ООН, просто потвърждаваща това, което ВЕликите сили ВЕЧЕ са били решили. Самата Палестина по това време е била под Британско командване. Сигурно са си мислели, че ще си запазят територията и еврейските пари.
Както и да е.
Дали сте се сетили изобщо за освободителните партизански движения в завладените държави?
И изобщо, ако ООН издаде решение за нещо как мислите - трябва ли да се съобразяват гражданите с това решение?
По време на 22-та дни военна операция в Ивицата Газа, която е с територия долу-горе колкото на София и население 1.4 милиона, са избити около 1400 човека, предимно цивилни, ot които над 300 деца (информация www.amnesty.org).
(Тук щях да пиша още за бежанците от Палестина и пр, но реших да махна цифрите и се надявам да разберете защо). Нека отговоря защо - защото искам да говорим за конкретни дни и действия по време на тях, не по принцип. За събития, за които със сигурност се знае кой ги е извършил
Моля ви да откриете в независим източник на информация колко евреи - войници и /или цивилни са убити за това време в Южен Израел и изобщо в цялата държава и при какви обстоятелства.
(Нека поясня - има един блогър, който разказа как си купил вестник в Йерусалим и на 1-ва стр.имало снимка на тежко ранен възрастен човек и с големи букви написано за избухнала бомба. После, като отворил вестника по-навътре се оказало, че при избухването нямало убити, а човека бил смъртно ранен при избухване на бойлер).
За колко извършени атентата знаете, че са на палестинци? Атентати извън ПАлестина?
Заела съм страна, да, макар че съм пацифист и не искам да виждам убити, независимо какви са.
Заела съм страна, защото моя свекър е бил момче праз 1948 ,когато пеш с торбите, са се крили да избягат от Хатин, селото в северната част на Палестина, в което живеел целия му род, след което никога в живота си не се е върнал там - майка му и баща му умират в Сирия. Забранено му е да влиза в ПАлестина. Забранено е на децата му да влизат в Палестина, те са бежанци още преди да се родят. Забранено е и на внука му, роден в България да влиза в Палестина...
Да, заела съм страна.
цитирай
5. watchtowerman - Е, хубаво е,
02.08.2009 20:23
че признавате, че сте заели страна в защитата на човешките права. Сега остава да препашете децата си с бомби и като ги благословите да ги изпратите да се взривят - я в някоя дискотека, я в някой препълнен автобус, все в името на човешките права. Ако израелски войници ги разкрият и се опитат да ги обезвредят, а децата, задействат взривателите, нови примери за деца-мъченици, умиращи за правата вяра, а пък може и да ги изкарате и убити от мръсните евреи окупатори. Ако пък се взривят успешно сред евреиска тълпа – пак същото – герои за подражание. Е, за сметка на това пък родителите ще получат 50 000 долара за геройството на децата си...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: irshad
Категория: Лични дневници
Прочетен: 382606
Постинги: 125
Коментари: 63
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930