Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Света на Палестина - новини, култура, събития. Света - новини, култура, музика, събития...Мои размисли - просто няма как човек да дистанцира себе си или собственото си мнение - да се чудя ли на какво се дължи..? Както и да е. Блога си е мой и мога все пак да водя някакви записки. Така де. Ще предпочитам да превеждам материали (в зависимост от времето, с което разполагам) за Палестина и мюсюлманите, защото нишата е голяма и се запълва с лъжлива информация. Не че обичам много държавата България, не я обичам. Но пък обичам родната България и по принцип ме е еня за мнението на хората в нея. Така че ми се ще да има и истината из пространството - а вече кой ще я докосне, как ще я приеме, разбере, какво ще си мисли след това...Не знам. В Корана се казва, че наше задължение е да казваме истината, а резултата не е наша работа...Така си е.
Автор: irshad Категория: Лични дневници
Прочетен: 382584 Постинги: 125 Коментари: 63
Постинги в блога от 05.08.2009 г.
Много ми харесва този сериал (Criminal minds), макар сцените на насилиствена смърт да ми идват в повече и показаните трупове също. Опитвам се да не ги гледам, когато ги показват. Но иначе работата на профайлърите е страхотна. Прочетох интервю на младия актьор Матю Грей Гъблър, че "когато видите Д-р Рейд да пише нещо, той си рисува зайчета и усмихнати лица". Разбирам го.
Харесват ми и мислите, които цитират в началото и в края на всяка серия. Записвам си ги :-)

Тази вечер казаното от Ганди: "По-добре да изразим гнева в сърцето си, отколкото да го крием зад смирение...Осъждам насилието дори да е за добро - това е временно, злото винаги остава."
Трябва да помисля повече върху първата част, за втората безусловно съм съгласна.

Имаше един цитат от предишна серия, но не помня чии беше:
Злото винаги е невзрачно и човешко. С него делим леглото и трапезата си.

Това е доста тъжно...

Доста цитират Ницше :-) Да се чудя ли защо...? (нк)

Е, не мога да не се сдържа и аз да не се опитам да вляза в ролята на профайлър.

Юнг: Здравите не изтезават, но измъчваните стават мъчители. Дали това важи за евреите? Т.е. в крайна сметка не са виновни за палестинския холокост, защото са душевно болни, невменяеми? 
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2932 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.08.2009 23:20
В неделя сутрин израелски окупационни сили щурмуваха и прогониха 53-ма палестинци от домовете им в Източен Йерусалим, след което помогнаха на екстремистки заселници да се заселят в опразнените домове.   Това е процес на бавно етническо прочистване – 28 съседски семейства от Шейх Джара, Източен Йерусалим, близо до стария град, бяха първите изгонени през ноември.
На 28 юни израелски полицаи са помогнали на заселници да се настанят в домовете, чиито палестинските собственици са починали, докато други сгради са били взети насила от отколешните им палестински собственици.
 
Израел откъсва палестински домове и ги прехвърля на заселници – един по един, за да не се привлича внимание, доколкото е възможно. Това всъщност е прочистване на Източен Йерусалим от неговото палестинско население.
Кражбата на домове е етническо прочистване.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1001 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: irshad
Категория: Лични дневници
Прочетен: 382584
Постинги: 125
Коментари: 63
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Август, 2009  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31