Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Света на Палестина - новини, култура, събития. Света - новини, култура, музика, събития...Мои размисли - просто няма как човек да дистанцира себе си или собственото си мнение - да се чудя ли на какво се дължи..? Както и да е. Блога си е мой и мога все пак да водя някакви записки. Така де. Ще предпочитам да превеждам материали (в зависимост от времето, с което разполагам) за Палестина и мюсюлманите, защото нишата е голяма и се запълва с лъжлива информация. Не че обичам много държавата България, не я обичам. Но пък обичам родната България и по принцип ме е еня за мнението на хората в нея. Така че ми се ще да има и истината из пространството - а вече кой ще я докосне, как ще я приеме, разбере, какво ще си мисли след това...Не знам. В Корана се казва, че наше задължение е да казваме истината, а резултата не е наша работа...Така си е.
Автор: irshad Категория: Лични дневници
Прочетен: 382649 Постинги: 125 Коментари: 63
Постинги в блога от 19.06.2009 г.

National Canadian Jewish organization votes to boycott Israel
Press release, Independent Jewish Voices, 18 юни 2009

Миналия уикенд, на своята Първа Годишна Обща Среща, Independent Jewish Voices (Канада) гласува за присъединяване към разращващата се мждународна кампания за подкрепа на Палестинския призив за бойкот, отнемане на правата и санкции (BDS) срещу Израел. Посредством това решение, IJV се превърна в първата национална еврейска организация в света, която го подкрепи. Прикрепената резолюция гласи, че IJV ще «Подкрепя Палестинския призив за кампания на бойкот, отнемане на правата и санкции, докато Израел не се съгласи да признае правото на Палестинския народ на собствена защита и да се подчини на изискванията на международните закони, включително за правото на Палестинските бежанци да се завърнат в домовете и земите си, гарантирано от резоцията на ООН 194».

 

 «Independent Jewish Voices трябваше да гласува участие в международната кампания за бойкот, защото така ние ставаме солидарни с Палестинския народ и подкрепяме техните права за самозащита», каза Diana Ralf, съпредседател на IJV. «Призоваваме Канадския Департамент и всички Членове на Парламента да предприемат незабавни санкции срещу Израел».


«Настъпи времето, когато хората по целия свят трябва да надигнат глас за промяна в Израел/Палестина, както направихме за Южна Африка», каза Fabienne Presentey, член на Управителния Съвет на IJV. «Срещу тази несправедливост всички трябва да се издигнат глас».

Резолюцията, която получи подкрепата на повече от 95% от гласуващите делегати, призовава също Канадското правителство за: «1. Прекратяване на едностранната и безкритична подкрепа за Израел и 2. изискване от Израел за спазване на международние закони».

Международния призив за BDS стартира от 170 цивилни Палестински организации и прерастна в глобално движение, по модел на международната кампания, която успешно прекрати апартейда в Южна Африка. Много видни организации от цял свят се присъединиха към BDS кампанията, включително Конгреса на Южноафриканские профсъюзи (COSATU), UNISON (UK), Съюза на транспортните и общи работници (TGWU) (UK), Канадския съюз на пощенските служители CUPW), Канадския съюз на държавните (CUPE), шест търговски организации от Норвегия, Ирландски Конгрес на Синдикатите, Шотландския синдикален Конгрес, Intersindical Alternativa de Catallunya

Independent Jewish Voices е организация със седалища във Ванкувър, Уинипег, Торонто, Хамилтън, Отава, Монреал, Халифакс.

Категория: Политика
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.06.2009 20:45

 

Хеди Ъпщайн, чудно оцеляла след Холокоста 84 годишна жена, която щеше да дойде с нас в Газа тази година, беше атакувана вчера, докато се разхождала около дома си в Мисури.

«Някой се приближи зад мен и ме удари с две ръце, като по този начин ме бутна на земята. Разбих си брадата, а лактите ми се насиниха. Имам сега няколко шева на брадата. Когато се обърнах да го видя, той бързо избяга»- каза Хеди тази сутрин.

Приятел е бил с нея и не е имало нищо откраднато. Когато говорихме със съпруга на приятелката й, той каза: «Вижте, в Сейнт Луис ако някой се опита да те нападне, то ще е заради портфейла ти. Това е целта на атаката. И ако нещо друго е било целта, ние искаме да знаем, защото и полицията трябва да знае».

Миналата година, когато се приготвяхме за първото ни пътуване през Израелската блокада в Газа, много от нас бяха заплашвани от Израелски активисти, някои дори с отвличане, убийство на децата му, ако не се откаже от плаването. Снахата на Тони Блеър беше заплашена, че децата й ще бъдат убити. Тези от нас, които организираха проекта, бяха заплашвани най-много. Това не е спряло и до ден днешен и няма да спре и сега.

През януари, когато Хеди даде интервю за телевизията по повод на израелските престъпления в Газа, тя получи няколко заплашителни обаждания по телефона: «Ще дойдем и ще те открием, а след това ще се погрижим за теб».

Тези съобщения имат за цел да усилият страха и да убедят в ужаса на про-Израелските главорези, които могат да нападнат една 84-годипна жена, да се опитат да я наранят.

Когато си тръгвах последните думи, които Хеди каза бяха: «Мога ли д дойде друг път? Ще ме включите ли в плаването през август?:

 

Отговора е решително: «ДА».


--
Greta Berlin
Free Gaza Movement
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage357 99 081 767image
www.freegaza.org
www.flickr.com/photos/29205195@N02/

Категория: Други
Прочетен: 1114 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.06.2009 14:35
Търсене

За този блог
Автор: irshad
Категория: Лични дневници
Прочетен: 382649
Постинги: 125
Коментари: 63
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Юни, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930