Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Света на Палестина - новини, култура, събития. Света - новини, култура, музика, събития...Мои размисли - просто няма как човек да дистанцира себе си или собственото си мнение - да се чудя ли на какво се дължи..? Както и да е. Блога си е мой и мога все пак да водя някакви записки. Така де. Ще предпочитам да превеждам материали (в зависимост от времето, с което разполагам) за Палестина и мюсюлманите, защото нишата е голяма и се запълва с лъжлива информация. Не че обичам много държавата България, не я обичам. Но пък обичам родната България и по принцип ме е еня за мнението на хората в нея. Така че ми се ще да има и истината из пространството - а вече кой ще я докосне, как ще я приеме, разбере, какво ще си мисли след това...Не знам. В Корана се казва, че наше задължение е да казваме истината, а резултата не е наша работа...Така си е.
Автор: irshad Категория: Лични дневници
Прочетен: 382222 Постинги: 125 Коментари: 63
Постинги в блога от 02.04.2010 г.

Израелски самолети и хеликоптери са извършили тази нощ най-малко седем въздушни атаки срещу цели в ивицата Газа, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Въздушните удари са нанесли щети и са ранили леко две деца, съобщава Ройтерс, като цитира свидетели и палестински официални представители.

Четири от атаките са били извършени в околностите на южния град Хан Юнис, където миналата седмица избухнаха сблъсъци между въоръжени палестинци и израелски военни части.

Пета ракета е ударила фабрика за производство на сирене в Газа, предизвиквайки пожар.

Горящи отломки са ранили две деца, съобщиха представители на здравните власти. Хеликоптери са нанесли още два удара срещу бежанския лагер Нусейрат.

image

Късно снощи изстреляна от Газа ракета със среден обсег на действие е паднала на територията на Израел, без да причини жертви, съобщи израелската армия, цитирана от Ройтерс.

Вчера самолети на израелската армия разпространиха над ивицата Газа листовки с предупреждение към палестинското население за предстояща бомбардировка по бази на палестински екстремисти в региона.   

Израелското военно радио предаде, че на гражданското население е било препоръчано да потърси защитени укрития и бомбоубежища, за да не се излага на опасност.

В разпространеното съобщение се каза, че израелската армия готви "акция на възмездие" във връзка с инцидента на границата между Израел и ивицата Газа, при който загинаха двама израелски военнослужещи.

За смъртта им отговорност пое ислямското движение Хамас.

Няколко часа след атаката израелски танкове нахлуха в ивицата Газа и при кратката операция беше убит един палестинец, а седмина бяха ранени.

През последните седмици почти всеки ден палестинските въоръжени групировки в Газа изстрелват ракети към Израел. Страната редовно им отговаря с въздушни удари, насочени срещу контрабандни тунели под границата между Газа и Египет и работилниците, използвани за производство на ракети.

Обстрелът беше подновен година след опустошителната операция на Израел, чиято цел беше да прекрати именно ракетните нападения. 


Категория: Лични дневници
Прочетен: 1190 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: irshad
Категория: Лични дневници
Прочетен: 382222
Постинги: 125
Коментари: 63
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Април, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930